Een installatiebedrijf inhuren

Gepost op

Het werk dat een installatiebedrijf uitvoert is moeilijk in een definitie onder te brengen. Dit komt omdat er heel veel verschillende installatiewerkzaamheden zijn op allerlei vlak. Vaak kennen wij de installateur, wanneer onze cv ketel onderhoud nodig heeft. Hij onderhoudt en controleert dan de cv ketel en alle aansluitingen op eventuele schade en afstellingen. Maar een installatiebedrijf is voor nog veel meer werkzaamheden in te huren.


Wat zijn de werkzaamheden van een installatiebedrijf?

 

Omdat de werkzaamheden van een installatiebedrijf zo ontzettend veelzijdig zijn, hierbij een overzichtje van de werkzaamheden. De meeste werkzaamheden worden op locatie uitgevoerd.

Verwarming - De installateur kan cv ketels en rookgasafvoeren en radiatoren installeren. Dit wordt meestal gedaan in woningen, maar ook in bedrijven. Ook is de installateur verantwoordelijk voor het aansluiten van de leidingen van en naar de radiators. Maar niet alleen aanleggen, ook controleren, onderhouden en repareren van cv ketels behoren tot de taken in een installatiebedrijf.

Water - Een van de beroepen in een installatiebedrijf is loodgieter. Hij moet de waterleidingen aanleggen en leidingsystemen aansluiten op het rioolnetwerk. De oude waterleidingen zijn bijna altijd van koper en worden steeds meer vervangen door PVC leidingen. Ook dit is een klus voor de loodgieter. 

Gas - Ook gasleidingen aanleggen is een klusje voor de installateur. Ook moeten er in sommige gevallen gasleidingen verlegd of vernieuwd worden. De installateur dient daarbij zeer secuur te werk te gaan, want het niet goed aanleggen van een gasleiding kan ernstige gevolgen hebben.

Sanitair - Het plaatsen van badkamers behoort ook tot de werkzaamheden van een installatiebedrijf. Het gaat om het plaatsen van leidingen en aansluiten op douche, bad en wasbakken. Daarnaast plaatsen de installateurs ook vaak de badkamertegels. Vaak zijn er installatiebedrijven die zich geheel richten op het plaatsen van badkamers.

Dakwerk - Het installeren van hemelwaterafvoeren is ook een specialisme binnen de installatietechniek. Dakgoten moeten goed aangesloten worden om problemen met de waterafvoer te voorkomen. Ook het leggen van zink op daken bij schoorstenen is het werk van een installateur.


Waar werkt een installateur?

Een installatiebedrijf krijgt opdrachten van klanten. Dit kunnen particulieren zijn maar ook andere bedrijven. Dit houdt in dat de installateurs vaak veel moeten reizen, want de werkzaamheden vinden op de locatie plaats. De medewerkers dienen dus flexibel te zijn en bestand tegen veel reizen. Aan de andere kant maakt dit het beroep wel weer boeiend, doordat hij op veel verschillende plekken komt. Dit geldt vooral voor medewerkers die specialistische werkzaamheden uitvoeren met betrekking tot leidingwerk en installaties.

Benieuwd naar een installatibedrijf dat werkzaam is in de regio Roosendaal? Kijk dan eens op van Bakel Elektro


Delen